torsdag 13. august 2009

Lenge siden vi har fått oppdatert her…

 

og det har skjedd kjempemye i huset! Og utenfor.. men vi får begynne inne først :) Vi  (svogenen vår) har nesten fått revet alt som skulle rives i huset, bare det lekre badet og rørene står gjen. Han har gjort en kjempejobb, og jeg er evig takknemlig til Monica som har lånt han ut fra tilig morgen til seint på kveld! Jarnar har stendret opp nye vegger i hele første etg, svigermor har isolert heile etasjen, og pappa har lagt opp elekriker rør, konlingsbokser og satt opp sikringsskap.

IMG_2711

Dette er inn mot tv kroken vår :) Vi lurte på å ha glassbyggerstein i lysåpninga, men d e passer selvfølgelig ikke med åpninga, så d blir bare en brei vinduskarm der. På veggen vi ikke ser blir det hyller i veggen, slik at tv, duppeditter og modem får plass der, med innebygde kontakter ol. Tvn får og oppheng, slik at vi kan ta den ut fra veggen å se tv fra sofaen.

snart nytt vindu

Her skal vi sette inn et ekstra vindu nedover. Når vi først har utsikt over heile bygda, så må vi jo nyte den! Og under vinduet skal det stå en benk full av puter, slik at jeg kan sitte her med en stoor kopp te å lese mens jeg nyter utsikta. Og som dere ser her, vår gode hjelper er alltid med :)

god hjelper

Han fikk seg verktøykasse med Besta, slik at han skulle kunne være med å hjelpe til. Han er veldig ivrig både med hammer og sag…men batteridrillen er nok det som facinerer mest!

kjellertrappa som blei vekk

Her har Jarnar revet vekk kjellertrappa og heile trappenedgangen, slik at jeg skal få ei bedre trapp å gå i ned i vaskekjelleren. Han var skikkeli flittig den dagen også, gikk ned i kjelleren og reiv ned heile trappa…og glemte å sjekke at kjellerdøra var åpen. Det var den selvfølgelig ikke, så svigermor måtte være reddende engel :D

For å komme videre med riving innvendig måtte vi finne stoppekranen til vannet utvendig. Den var defekt, og stengte ikke vannet skikkelig..da er det ikke lurt å begynne å rive rør.  vi fikk låne oss gravemaskin og etter masse om og men fant vi da kranen. Siden vi allerede hadde gravemaskin fant min kjære ut at han bare ville ta drensen på oppsida av huset i samme slengen.

på gravemaskina 

Og når vi hadde gravd ut nesten halve, hadde tunet fullt av jord, stein og blåleire…da begynnte det selvfølgelig å regne! Så nå har vi stått i noen dager med gjørme oppover beina, og kasta stein nedi grøfta gjen, trilla singel, vært våte, skittne, småkalde og relativt drittlei. Men nå er det gjort, og vi skal bare fylle gjen å rydde opp etter oss, for hele baksida av huset ser ut som en gjørmepøl. Fordelen er at vi har fått trilla masse ned i hagen, der vi skulle få planere ut til neste sommer.. så er jo d gjort. Og det finnes jo forsåvidt jobber som er verre enn å stå i regnet å plaske i gjørme. Mange betaler jo dyre dommer for gjørmebad på spa..mitt ble heelt gratis :D (Bilder kommer seinere)

Vi føler oss veldig heldige som har så mange som hjelper oss. Med gravearbeidet har svigers og Frank vært heilt utrolige som har stått der i drittværet og gjort en så lite kjekk jobb sammen med oss. Pappa har kommet kjørende fra Oterøya grytidlig om morgenen for å hjelpe til med det elektriske, Besta kommer opp med mat, kake, selskap, barnepass og lar oss låne bilen hennes (Siden vår har gitt litt opp) Og Bjørn har lagt ned utrolig mange timer alt med riving og stendring. Vi har i det heile tatt så mange gode, flinke hjelpere at jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar